Gemeenteraad Hollands Kroon spreekt zich uit tegen komst windmolens en zonne-eilanden in het IJsselmeer

De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft zich onlangs uitgesproken tegen de komst van windmolens en zonne-eilanden voor de kust van Hollands Kroon in het IJsselmeer. Rijkswaterstaat heeft plannen om voor de kust van Hollands Kroon en van de gemeente Medemblik windmolens en eilanden te realiseren. Op deze eilanden moeten dan zonneweides worden gerealiseerd.

Wel maakte de raad een uitzondering voor zonnepanelen op kleine eilandjes die mogelijk in dit zoetwaterbekken worden aangelegd.

Via een amendement van de VVD, het CDA en Senioren Hollands Kroon, is in het concept-RES tekst aangepast om de komst van windmolens en zonne-eilanden te voorkomen. Zo wil de gemeenteraad dat in het zoekgebied ’06 IJsselmeer’ geen zonne-energie op het oppervlaktewater komen en ook de komst van windturbines niet gewenst is.

EOC
BBZ