Klipperrace en Muider Hardzeildagen gaan toch niet door

De organiserende comité’s van de Klipperrace en de Muider Hardzeildagen hebben hard gewerkt om hun wedstrijden binnen de laatste Corona-beperkingen van het kabinet te laten plaatsvinden. Maar de ontwikkelingen van de afgelopen week hebben hier een streep onder gezet, Beide wedstrijden voor traditionele schepen zijn nu toch afgelast.

Publiek en een groot feest waren al uitgesloten, maar het organiseren van de wedstrijden is niet mogelijk onder de nieuwe richtlijnen. Het verblijven op de schepen is een probleem en ook het reizen naar en van Muiden en Enkhuizen vraagt onnodig reisactiviteiten. De maatregelen beperken de bewegingsvrijheid voor en na het zeilen nóg verder, waardoor het niet meer realistisch is om te verwachten dat deze volledig nageleefd kunnen worden.

Beide organisaties voelen zich verantwoordelijk voor de veiligheid en de gezondheid van vrijwilligers en deelnemers. Ook willen ze niet meewerken aan een verdere verspreiding, nu het aantal besmettingen en IC-opnames snel toenemen.

Daarom zijn beide wedstrijden afgelast, en komen ze volgend jaar weer terug op de agenda.

EOC
BBZ