Lutgerdina terug naar Enkhuizen en weer in de vaart dankzij sponsorgeld

Een sponsortocht om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor Sailwise is voortijdig afgebroken vanwege motorproblemen. Maar de Lutgerdina blijft in ieder geval in de vaart.

Die conclusie trekt directeur Ron Koopmeiners van Sailwise, de in Enkhuizen gevestigde organisatie die zich inzet voor allerlei vormen van watersport voor gehandicapten.

Het coronavirus belemmert veel activiteiten van Sailwise. Daarom is de Lutgerdina, waarmee normaal gesproken vanuit Enkhuizen vaarweken worden georganiseerd, voorlopig in Loosdrecht gestationeerd als appartementenschip.

Zeiltocht
Met de catamaran Beatrix zou in een tiendaagse zeiltocht langs verschillende steden geld worden ingezameld. Ook zou onderweg verteld worden over het belang van watersport voor mensen met een beperking.

De catemaran viel echter stil bij De Kaag met een kapotte motor. De koppeling bleek gebroken. Daarmee kan niet alleen de tocht niet worden voltooid, ook ziet Sailwise zich gesteld voor extra kosten voor de reparatie van de Beatrix, opnieuw een tegenvaller.

Donatiepagina
Het streven was dertig mille binnen te halen. De teller bleef steken op 23.000 euro, maar de donatiepagina van Sailwise werd ineen bestormd, aldus een blije Koopmeiners. ,,Het was heel zuur voor bemanning en passagiers dat de tocht niet kon worden afgerond. Dat mensen zo met ons meeleven dat er veel geld binnenkomt, daar zijn we heel blij mee.’’

Het lijkt erop dat de dertig mille wordt gehaald. Koopmeiners weet vrijwel zeker dat de Lutgerdina deze winter weer in Enkhuizen kan afmeren. Afhankelijk van wat het coronavirus doet is of het schip volgend jaar weer kan worden ingezet. En Saiwise weet ook nog niet hoeveel reparatie van de Beatrix kost ,,We zijn dus blij met iedere cent die nu nog binnenkomt.’’

Doneren kan nog steeds. Wie een bijdrage wil leveren aan SailWise, kan doneren via deze link sailwise.nl/zeil10daagse

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

EOC
BBZ