Nieuwe techniek en kennis in modern zeilschip

Op 12 september stond in de Zeepost een artikel over een zeilende car-carrier die door Walenius Marine wordt ontwikkeld. In het Technisch Weekblad verdiept zeiler Hans Buitelaar zich nader in de techniek die voor dit schip gebruikt wordt.

Omdat het schip echt als zeilschip moet gaan varen is het profiel van de ‘vleugelzeilen’ aan de vier masten kan worden aangepast aan windsnelheid en invalshoek. Dit gebeurd niet met lijnen maar machinaal vanaf de brug.

Ook de romp zelf heeft een vorm die liftkracht genereert en zo meehelpt aan de voortstuwing. Hierover heeft Lade AS eerder al eens een ontwerp bedacht: het Vindskip. De gladde boorden spelen op de een rol om de wind ongestoord in de zeilen te krijgen. Op andere Car Carriers is al veel onderzoek gedaan naar de windsterkte op verschillende hoogtes, en de invloed van de romp op de windsnelheden en invalshoeken op het schip.

Nu moet er verder onderzoek worden gedaan om een goede balans te vinden tussen voortstuwing en loofgierigheid. Veel zeil voor de voortstuwing vraagt nu nog veel roeruitslag van beide roeren om op koers te blijven. Dat remt dan weer te veel. De sleeptank biedt daarbij veel gegevens.
Lees het uitgebreide achtergrond artikel op de bron: Technisch Weekblad