België en Duitsland geven code rood voor Noord- en Zuid-Holland af

België en Duitsland zetten de provincies Noord- en Zuid-Holland op rood. In Duitsland gaat de maatregel per direct en met terugwerkende kracht in. Duitsland waarschuwt reizigers niet voor toeristische reizen naar deze provincies te gaan. Wie toch na een verblijf in Noord- of Zuid-Holland naar Duitsland komt, moet daar een verplichte (maar gratis) coronatest ondergaan en kan verplicht worden in quarantaine te gaan.

Twee weken in quarantaine
In België gaat de regel vrijdagmiddag om 16.00 uur in. Niet-essentiële reizen naar de twee provincies zijn vanaf dat moment verboden. Belgen die meer dan 48 uur in een van deze provincies zijn geweest, moeten zich na terugkeer verplicht laten testen en verplicht twee weken in quarantaine.

Voor de provincies Noord-Brabant, Flevoland, Utrecht, Limburg, Gelderland en Groningen geldt in België code oranje. Terugkerende Belgen uit die provincies krijgen van de Belgische overheid het advies zich te laten testen en in quarantaine te gaan, maar dit is niet verplicht.

EOC
BBZ