Petitie voor behoud van het IJsselmeer

Er zijn plannen van Rijkswaterstaat om allerlei eilanden aan te brengen in/nabij de Kom van Andijk, het deel van het IJsselmeer bij Andijk. De Gemeente Medemblik wil zo mogelijk de koppeling maken om middels eilanden voorzien van zonnepanelen mede inhoud te geven aan de Regionale Energiestrategie.

Petitie
Wij, inwoners van Andijk, Wervershoof, Enkhuizen en andere plaatsen, maar ook ondertekenaars van buiten dit gebied, mensen met een direct economisch belang, recreanten, zeilers, vissers en andere sympathisanten, etc., etc.,

constateren
dat er mogelijk plannen zijn om voor de kust van Andijk, eilanden te creëren waarop al dan niet zonnepanelen worden aangebracht,
plannen met drijvende zonnepanelen en/of plannen met eilanden met een recreatief karakter en dat deze mogelijke plannen het historisch en weidse uitzicht op het IJsselmeer vanaf de Westfriese Omringdijk en andersom, het zicht op de eeuwenoude Westfriese Omringdijk in ernstige mate zullen aantasten en tenietdoen.

en verzoeken
volledig af te zien van deze eilandplannen en/of van mogelijke plannen windturbines te plaatsen in het IJsselmeer.

Deze petititie is in 5 dagen nu 1.915 ondertekend.

Ondertekenen kan hier

BBZ
EOC