SailWise-catamaran vaart 10-daagse voor een ‘goed doel’

De aangepaste en rolstoel-toegankelijke catamaran Beatrix van SailWise vaart van 17 t/m 26 september een bijzondere zeiltocht. Tien dagen lang vaart het schip door Nederland om aandacht te vragen voor watersport voor mensen met een beperking. Zonder steun zullen de aangepaste zeil-activiteiten en -vakanties verdwijnen. Dat mag niet gebeuren vindt de Enkhuizer stichting. Daarbij vinden zij steun van anderen. Daarom varen zeilscholen en individuele zeilers mee tijdens de zeil-10-daagse. Met deze zeil-10-daagse hoopt SailWise € 30.000 op te halen.

De catamaran Beatrix start de zeil-10daagse op donderdag 17 september vanaf het SailWise-watersportcentrum It Sailhûs in het Friese Elahuizen. Daarvandaan vaart het schip via Sneek en Lemmer naar Enkhuizen, de thuishaven van SailWise-tweemastklipper Lutgerdina. Vanuit Enkhuizen wordt de route vervolgd naar Muiden, Zaandam, Haarlem, Leiden, Amsterdam, om op 26 september te eindigen in Loosdrecht, waar het SailWise-watersporteiland Robinson Crusoe ligt. In iedere plaats zullen ze aandacht vragen voor SailWise, vrienden maken en geld inzamelen.

Zeil-5-daagse met de catamaran Beatrix

Méér dan ‘gewoon’ watersporten
SailWise vaart jaarlijks met zo’n 1400 mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel mee tijdens watersportactiviteiten en -vakanties. Naast de Beatrix is er de klipper Lutgerdina welke haar thuishaven heeft in Enkhuizen. De schepen zijn specifiek aangepast voor het zeilen met minder validen: brede gangboorden, hydraulisch sturen, eenvoudige lieren en aangepast sanitair dat met een rolstoel lift bereikbaar is.

Voor de opvarenden is watersporten veel meer dan een prettige tijd op het water. Het geeft mensen met een beperking de mogelijkheid om te ontdekken wat zij wél kunnen, hun grenzen te verleggen en het geeft hen handvatten die zij in hun dagelijks leven kunnen gebruiken voor een zelfstandiger leven.
Kijk hier voor meer info over de 10-daagse of over mogelijkheden om SailWise te steunen

BBZ
EOC