Ook de Kuiper Brandarisrace gaat dit jaar niet door

De Kuiper Brandarisrace 2020 kan helaas niet doorgaan. Vanuit Rijkswaterstaat was er wel vergunning verleend voor de wedstrijd, maar de Gemeente Terschelling geeft geen toestemming.

De organisatie vindt het erg jammer, er hadden zich al meer dan 50 schepen ingeschreven. Het is niet anders, volgend jaar zal de race gehouden worden op zaterdag 16 oktober.

De Brandarisrace wordt gevaren sinds 1994, toen de Brandaris op Terschelling 400 jaar bestond. De eerste wedstrijd werd gevaren door 50 schepen die allen door sponsoren gehuurd werden. Tegenwoordig is het maximum aantal schepen beperkt tot 80 stuks. Meer passen er echt niet in de haven van Terschelling in verband. Dank zij sponsor is de Kuiper Verzekeringen is de race een groot succes en het grootste zeilevenement in de Bruine Vloot.

EOC
BBZ