Volledige stremming bruggen Lorentzcomplex 31 augustus t/m 5 september

Er is een geplande stremming van het Lorentzcomplex bij Kornwerderzand van 31 augustus t/m 5 september. De bruggen kunnen niet draaien ivm werkzaamheden. Vorig jaar augustus zijn bij baggerwerk een aantal kabels kapot gegaan, die toen provisorisch zijn gerepareerd. Nu zullen deze eindelijk worden gerepareerd, een jaar later. Maar wel in het vaarseizoen van de charter- en recreatievaart. Er blijkt plotseling urgentie te zijn omdat de Stevinsluizen van Den Oever binnenkort voor langere tijd buiten gebruik zal zijn. Deze sluizen worden van 26 oktober tot 26 april 2021 afgesloten omdat er een stormvloedkering zal orden gebouwd. Lees hierover in de Zeepost:

De afgelopen 1,5 week hebben de BBZ, HISWA-Recron en het Watersportverbond intensief overleg gehad met Rijkswaterstaat om dit plan niet uit te voeren maar ondanks excuses tot op heden zonder resultaat.

De stremming betreft het volgende:

  • Volledige scheepvaart stremming van de bruggen Lorentzcomplex: van maandag 31 augustus van 06:00 uur tot zaterdag 5 september 06:00 uur. Er kan niet onder de bruggen van het Lorentzcomplex door worden gevaren, er wordt niet geschud.
  • Van zaterdag 5 september 2020 van 06.00 uur tot en met zondag 6 september 20.00 uur is er een doorvaarthoogte van maximaal 5,1 meter bij NAP. Bediening van de bruggen is niet mogelijk, onderdoorvaart wel.