Zeilend vrachtschip Kwai vist op netten en plastic

In de Pacific Ocean is het zeilende vrachtschip Kwai overgestapt op het verzamelen van plastic en spooknetten. In totaal heeft het schip sinds mei van dit jaar reeds 170 ton afval uit de oceaan gevist.

Door de beperkingen vanwege het Corona-virus werden de ganzen van oa de Cook-eilanden gesloten. Het zeilend vrachtschip Kwai dat vaart vanuit Honolulu naar verschillende eilanden kon hierdoor niet verder. Het Ocean Voyager Institute ondersteund nu het schip om te vissen naar plastic afval. En zet daarmee gelijk een record voor de grootste ocean clean up: in totaal haalde de Kwai in twee reizen 170 ton afval op.

Het Ocean Voyager Institute heeft middels een persbericht haar doel duidelijk gemaakt: 1 miljoen pond (500 ton) plastic uit de oceaan te verwijderen.

Ocean Voyages Institute (OVI) werd in 1979 opgericht door Mary T. Crowley. In de afgelopen 40 jaar heeft het zeiltrainingsprogramma’s verzorgd.
Het werkte samen met andere nonprofitorganisaties aan een verscheidenheid van projecten en missies die het behoud van de maritieme kunsten en ambachten bevorderen. OVI startte initiatieven voor oceaanopruiming in de Stille Oceaan in
2009 aan boord van de brigantijn Kwasi van de non-profitorganisatie en heeft voortdurend gewerkt om oplossingen te vinden voor het probleem van oceaanafval.

Kijk hier voor meer info over de Kwai