Bark Europa start crowd-funding voor onderhoud

De driemast-bark EUROPA moest vanwege de Corona-pandemie haar koers veranderen. In plaats van de geplande reis via de Stille Oceaan naar Australië, is het schip teruggekeerd naar haar thuishaven in Nederland. Na 81 dagen op zee wacht EUROPA nu op betere tijden in haar thuishaven Scheveningen. Alle reizen zijn geannuleerd en er zijn geen inkomsten. Het onderhoud wordt echter voortgezet om het schip goedgekeurd en vaarklaar te houden.

Om het schip in optimale conditie te houden is het essentieel om de nodige onderhoudswerkzaamheden uit te voeren aan het meer dan 100 jaar oude schip. Nodig om haar opnieuw over de oceanen te laten zeilen. De kosten voor deze onderhoudstaken zijn groot. De rederij heeft een bedrag van € 250.000, – nodig om al het geplande onderhoud voor komend jaar te kunnen doen. Dat geld was de afgelopen jaren gespaard, maar vanwege de Corona-pandemie zal het gebruikt moeten worden om ons door deze moeilijke tijden heen te helpen. Zo moet de bemanning wel betaald worden in deze moeilijke tijden

Kijk hier voor meer info en video

BBZ
EOC