De Kustlijn: een veerdienst per zeilschip

Een heel strakke dienstregeling heeft de Fair Ferry niet. Geen idee hoelang de tocht gaat duren: op een zeilende veerboot ben je afhankelijk van windkracht en windrichting en in getijdenwater ook een beetje van de stroming. Die stroming hebben we, als we op de motor over het Marsdiep richting Noordzee varen, lekker mee. En eenmaal het hoekje om, staat er ook nog een stevige bries. Tijd om de zeilen te hijsen.

Duurzamer dan zeilen kan bijna niet
Het is een nieuw idee, maar eigenlijk ook eeuwenoud: een veerdienst per zeilschip. Fair Ferry vaart deze zomer met de tweemast schoener Twister de kustroute, interessant voor wie in Nederland langzaam en duurzaam op reis wil. Deze krant voer de allereerste etappe van dit initiatief mee: van Den Helder naar Scheveningen.

Ook op de voorpagina van het NHD

Terwijl iedereen aan dek van het uitzicht op Den Helder, op Texel en op de zee staat te genieten, wil scheepsmaat Lieve toch het liefst een beetje vaart maken. „Kun je me helpen?”, vraagt ze. „Ik heb twee man nodig voor de buitenkluiver.” In een mum van tijd heeft ze uitgelegd waar we bij het hijsen op moeten letten, op welke pin we moeten beleggen en hoe we de kluiverval moeten opschieten. Even verderop hijsen twee medereizigers de binnenkluiver. En zo wordt door bemanning en passagiers snel doorgewerkt en zijn voordat we de Razende Bol achter ons hebben gelaten alle zeilen bijgezet: naast de kluivers ook voorzeil, schoenerzeil, grootzeil en stagzeil. Een prachtig gezicht.

Zeilklaar
Voor schepen als de Twister zijn het rare tijden. Toen de bemanningsleden een paar maanden geleden met het schip vanaf de Canarische Eilanden naar huis voeren, kwamen ze terug in een ander Nederland. Geen groepen, zeilvaarten verboden: de complete historische vloot lag stil vanwege de coronacrisis. Niet dat ze aan boord stilzaten: er waren genoeg onderhoudsklussen – dat hoort bij een oud schip – en ook de verfkwast werd veelvuldig gebruikt: er is nu geen spoor van roest te ontdekken. Zeilen met groepen mag inmiddels weer, de Twister was net op tijd zeilklaar voor de reis van Den Helder naar Scheveningen.

Lees het uitgebreide artikel op de bron: NHD

EOC
BBZ