Canopée; een modern zeilende vrachtschip vor het vervoer van de Ariane 6-raket

In samenwerking met Jifmar Offshore Service en VPLP-ontwerp is een vrachtschip van 121 meter ontwikkeld voor de behoeften van ArianeGroup, speciaal voor het vervoer van de toekomstige Ariane 6-draagraket van het Europese continent naar Guyana.

De vleugel-constructie in de 4 masten

35% vermindering van vervuilende emissies
Het schip dat we hebben ontworpen, genaamd Canopée, voldoet aan bijzonder complexe specificaties, gezien de technische eisen die worden gesteld aan het vervoer van de Ariane 6-draagraket en de nautische beperkingen in verband met de toegang tot de haven van Pariacabo in Frans-Guyana.

Het schip is voorzien van vier gelede vleugels van 375 m². Deze zeilen zijn al op meerdere boten gemonteerd, waaronder met name de Energy Observer. De Canopy zal ook worden uitgerust met diesel- / LNG-motoren om vervuilende emissies zoals fijne deeltjes of zwaveldioxide te verminderen. Het schip zal in 2022 worden opgeleverd, het wordt gebouwd en geëxploiteerd door Alizés, een joint venture van Zephyr et Boree met de partner Jifmar Offshore Service.

Kijk hier voor meer info