Tragisch ongeval op het zeilschip Dar Młodzieży

Maandag 20 juli vond er een tragisch ongeval plaats aan boord van Dar Młodzieży. De jongeman viel van grote hoogte en overleed als gevolg van de val. Volgens de officiële verklaring zou de student zijn gesprongen. Reddingswerkers van de Sea Search and Rescue Service kregen informatie over de gewonde die van grote hoogte was gevallen. Er werd hulp gestuurd naar de locatie, maar de dokter aan boord verklaarde hem dood.

Het dodelijke ongeval aan boord van “Dar Młodzieży” zal onder toezicht van het openbaar ministerie door de politie worden onderzocht. Omdat het dodelijke ongeval op een schip heeft plaatsgevonden, wordt de zaak ook afgehandeld door de Maritime Accident Investigation Commission en het Ship Emergency Team.

De onderstaande officiële verklaring is afgegeven door de Gdynia Maritime University.

Met verdriet en pijn informeren we u over de zelfmoorddood van een student van het West-Pommerse Maritieme en Polytechnische Onderwijscentrum in Szczecin tijdens zijn maritieme stage bij Dar Młodzieży.

De stage, waaraan ook onze studenten deelnemen, begon op 14/07/2020 met inschepen op het schip en zou moeten eindigen op 12 augustus.

Het onderzoek naar het overlijden wordt uitgevoerd door de politie en het openbaar ministerie. Omdat het om een ​​dodelijk ongeval ging, wordt de zaak ook onderzocht door de Maritime Accident Investigation Commission en het Ship’s Emergency Team.

Op uitdrukkelijk verzoek van de familie vermijden we speculatie over de mentale gezondheid van de student en de omstandigheden van zijn overlijden.

We hebben psychologische zorg verleend aan de leerlingen en de opleiding van de cruisebemanning. Sinds gisteren zijn er psychologen, een priester, een opvoeder en de directeur van het Szczecin Center.

Totdat het onderzoek is afgerond, blijft het schip aan de kade. Studenten die besluiten hun praktijk voort te zetten, blijven aan boord. De rest die de cruise wil stoppen, keert vandaag terug naar Szczecin, zij zullen hun stage op een andere datum afronden.

We betuigen onze medeleven met het gezin en alle familieleden en verklaren een zo breed mogelijke steun.

Sail Training Ship
De Dar Młodzieży is eigendom van de Hogere Zeevaartschool van Gdynia, die het schip inzet als opleidingsschip. Aan boord is plaats voor 120 cadetten en een vaste bemanning van 44 personen. Het 108 meter lange schip is volledig uitgerust voor de opleiding van studenten in de maritieme wereld.

BBZ
EOC