Zeilschip Tecla vaart richting IJsland met Jet Sluik aan het roer

De zeilende haringlogger Tecla, die als thuishaven Den Helder heeft, is weer onderweg. Dat meldt Jet Sluik op de website van het varende vakantieverblijf. De familie Sluik vaart met de Tecla al enkele jaren de wereld rond, met gasten aan boord.

Begin juni kwam het schip na een lange reis weer aan in Den Helder. Met alleen kapitein Gijs Sluik en drie vaste bemanningsleden kwam het schip vanaf de Azoren naar de marinestad, omdat door het coronavirus geen nieuwe gasten meer aan boord konden komen.

Vader
Nu pakt de Tecla het programma weer op, meldt Jet Sluik, die de komende periode aan het roer staat. ’Het voelt goed om weer op het water te zijn’, meldt Jet Sluik op de website van de Tecla. Het schip is onderweg naar IJsland, waar het reguliere vaarprogramma weer wordt opgestart met toeristen aan boord.

Thalassa
Aan boord van de Tecla varen jongeren mee, die eerder in het kader van het programma School at Sea enkele maanden mee zeilden met het tallship Thalassa. Sluik is als stuurvrouw betrokken bij dit project en heeft nu op haar eigen schip ’oud-studenten’ mee. Het gaat op zee nog flink tekeer: de harde wind van de afgelopen dagen is weliswaar afgenomen, maar de golven blijven hoog.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD premium

BBZ
EOC