Zeilende veerdienst pakt draad weer op

De zeilende veerdienst tussen Enkhuizen en Urk pakt de draad weer op. Dat gebeurt wel met de nodige aanpassingen; het schip is helemaal ingericht om 1,50 meter afstand tussen alle gasten te garanderen. Ook het zeilen en de catering zijn corona-proof gemaakt.

Zeker nu Sail Amsterdam dit jaar niet doorgaat, is het toch mogelijk een nautische dag te beleven met een overtocht op de topzeilschoener Willem Barentsz van Enkhuizen naar Urk en terug, waarbij de passagiers mogen helpen de zeilen te hijsen of het schip een stuk te sturen – dit alles met de wind in de haren en prachtige uitzichten en luchten.

Ook voor de inwendige mens kan gezorgd worden – van een kopje koffie tot een volledige lunch. Voor fietsers is er de mogelijkheid een fiets mee te nemen en op te laden. Er wordt gevaren tussen 11 juli en 5 augustus, met uitzondering van de zondagen. Een retourreis kost 32 euro en een enkeltje 21.

Reserveren is belangrijk want het schip neemt maximaal 35 personen mee. Aanmelden kan door te bellen met: 06-51491943. Alle verdere info staat op www.willem-barentzs.nl

EOC
BBZ