Veerdiensten en excursies toegestaan zonder de 1,5meter

Veerdiensten en excursies zijn toegestaan zonder de 1,5 meter afstand maatregel. Dat heeft overleg van de BBZ met het ministerie van VWS geleerd. Veerdiensten en excursies vallen onder vervoer, normale dagtochten niet.
Voor de horeca aan boord gelden de algemene maatregelen voor de Horeca. Dit betekent dat onderdeks (als de bar open is) 1,5 meter afstand gehouden moet worden.

Kijk op de website voor het protocol.  

• Veerdiensten (bijvoorbeeld tussen de Waddeneilanden of van Enkhuizen naar Urk) zijn toegestaan zonder de 1,5 meter afstandsbeperking, de opvarenden moeten een niet medisch mondkapje dragen.
• Excursies (bijvoorbeeld naar de Marker Wadden of naar het Zuiderzee museum) zijn toegestaan zonder de 1,5 meter afstandsbeperking, de opvarenden moeten een niet medisch mondkapje dragen, horeca is niet toegestaan
• Bij normale dagtochten moeten de opvarenden 1,5 meter afstand houden.

Uit de kamerbrief van 24 juni van Minister Hugo de Jonge:
“In het personenvervoer, waaronder touringcars, personenbusjes en taxi’s, kan de normale bezetting van zitplaatsen en aangewezen staanplaatsen worden gehanteerd. Voor het personenvervoer blijft het houden van zoveel mogelijk afstand wenselijk. Om de risico’s op overdracht te voorkomen is triage en het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht.