Openlucht cabaret van Lebbis op charterschip in Hoorn.

Op 9 en 10 juli speelt Lebbis zijn nieuwe programma ‘Corona Files’ aan boord van het charteschip Linquenda in de haven van Hoorn. Door een openluchtvoorstelling te geven omringd door bootjes kunnen hier per avond 100 personen van mee genieten.

In maart trok de wereld aan de noodrem en kwam de trein die net op gang was met gekrijs van blokkerende wielen abrupt tot stilstand. Er lag een virus op de rails. Dramatisch voor iedereen maar het meest voor degenen die direct door het virus zijn besmet. De overheidsmaatregelen om het virus onder controle te krijgen legden heel veel activiteiten stil.

Cultuur, horeca, sekswerkers en toerisme, waaronder ook het varen met authentieke zeilschepen, behoren tot de zwaarst getroffen beroepsgroepen. Ook nu het lijkt alsof de lock-down voorbij is het nog steeds een worsteling om dingen binnen “anderhalve meter” doen

Schoorvoetend en veel te laat en te langzaam komen we weer in beweging en slaan we op gepaste afstand de handen ineen om toch een positieve stemming te creëren. Cabaretier Hans Lebbis en Jan Dooyes van het zeilcharterschip “Linquenda” werken samen om toch cabaret te presenteren in Hoorn.

Buiten spelen nieuwe stijl
Met zijn nieuwe programma: “De Corona Files” treedt Hans een uur op en gebruikt hij het schip van Jan als podium en decor. Het publiek (per avond 100 mensen) komt op gepaste afstand kijken vanuit hun eigen (bij-)bootjes. Een 30-tal bootloze mensen hebben kunnen gebruik maken van de diensten van de Watertaxi Hoorn van Bram Nijenhuis. Inhouse Filming uit Leiden verzorgt vastlegging van beeld en Silent Disco voor het geluid. De bezoekers zullen de show uitsluitend kunnen volgen met koptelefoons die ter plekke zullen worden uitgereikt. Dit is mede noodzakelijk om toeloop van ongenood publiek te vermijden

Corona Files op 9 en 10 juli live aan boord van de “Linquenda” in de havenkom van Hoorn. Aanvang 20.00 u. Ankeren bootjes om 19.00 u.

Kaarten, koptelefoons en watertaxi zijn te bestellen vanaf 29 juni 18.00 uur op www.varenmetjan.nl

Uiteraard wordt van iedereen verlangd zich bij de onthulling van de Corona Files strikt aan de corona regels te houden. Mocht het weer of nieuwe maatregelen het evenement verhinderen komt er een alternatieve datum.

Informatie: Jan Dooyes a/b “Linquenda”
Haven Hoorn
0626799922
jan@varenmetjan.nl
www.varenmetjan.nl

EOC
BBZ