3 bruggen, een voetgangerstunnel en nieuwe ponten: zo moet Amsterdam groei opvangen

Twee, of zelfs drie, bruggen, een voetgangerstunnel, een verbreding van de Amsterdamsebrug en nieuwe ponten: dat moeten de nieuwe oeververbindingen over het IJ worden, adviseert de Commissie D’Hooghe

Als het aan de Adviescommissie Oeververbindingen ligt, krijgt Amsterdam twee nieuwe bruggen over het IJ: een aan de oostkant, vanaf het Azartplein op het KNSM-eiland naar de Johan van Hasseltweg in Noord. De tweede gaat van de Haparandadam in de Houthavens, waar het REM-eiland ligt, richting NDSM-werf. Maar wel bruggen met 12,50 meter hoge doorvaart, voldoende voor 4 laags containervaart.

“Amsterdam kan morgen al aan de slag,” zegt Alexander D’Hooghe, hoogleraar urbanisatie aan de Universiteit Leuven en voorzitter van de commissie die is ingesteld door Amsterdam en het ministerie van Infrastructuur om advies te geven over een oeververbinding. Dit moet een punt zetten achter een jarenlange discussie, en zelfs geruzie, over een brug over het IJ. Dit advies is bijzonder zwaarwegend. Bij de Javabrug opereerde de gemeente in haar eentje en dat leidde tot een fikse ruzie met het ministerie van Infrastructuur en met de provincie, die niets zagen in de plannen vanwege nautische bezwaren: de brug zou de scheepvaart over het IJ blokkeren. Nu is het ministerie bondgenoot in de commissie.

De bruggen moeten tienduizenden fietsers per dag van de ene naar de andere kant brengen. Daarnaast komt er ruimte voor trams en passagiersbusjes. Om de drukke ponten verder te ontlasten, stelt D’Hooghe een voetgangerstunnel voor achter het Centraal Station. Hiermee krijgt Noord zijn eigen stationsingang.

Het advies van de commissie bevat feitelijk nog een derde brug, vanaf het KNSM-eiland richting winkelcentrum Brazilië. Zo sluit de route, die het winkelcentrum doorkruist, direct aan op de Czaar Peterstraat en ontstaat de doorgaande fietsring die D’Hooghe voor ogen heeft; vanaf de Czaar Peterstraat, via de Sarphatistraat, helemaal langs de Singelgracht richting Houthavens, alwaar de tweede brug deze ring voortzet in Noord, langs het Johan van Hasseltkanaal en de gelijknamige weg richting de brug in Oost. Dan is de cirkel rond.

Lees het gehele artikel op de bron: Trouw

Lees ook het artikel in de Binnenvaartkrant

Afbeelding: Artist’s impression van de westbrug, van de Houthavens naar Noord.BEELD URBANISM / ARCHITECTURE / ELEMENTS

EOC
BBZ