Waddenfonds heeft subsidie voor lokale projecten in het Waddengebied

Mooie plannen voor een kleinschalig, lokaal project in het Waddengebied maar geen geld? Klop dan gewoon aan bij het Streekbureau in de Kop van Noord-Holland (info@nhn.nl), om subsidie te vragen. Die regeling zou op 10 juli sluiten, maar omdat er zoveel aanvragen zijn wordt die verlengd tot 21 januari 2021.

Het Waddenfonds trekt 500.000 euro extra uit voor kleinschalige projecten in de Waddenregio. De afgelopen periode was er al anderhalf miljoen beschikbaar voor de regeling. Het geld is bestemd voor lokale en vernieuwende initiatieven. Per project kan er maximaal 50.000 euro worden aangevraagd.

„We zien dat er op veel plekken in het Waddengebied initiatieven ontstaan die goed zijn voor de leefbaarheid, werkgelegenheid en natuurontwikkeling in en rond dorpen. Het Waddenfonds vindt het belangrijk daar een bijdrage aan te leveren”, aldus voorzitter Henk Staghouwer van het Waddenfonds.

Projecten die in aanmerking willen komen voor een subsidie, moeten niet alleen lokaal worden gerealiseerd maar ook innovatief zijn. Daarnaast moeten ze de sociale cohesie bevorderen, goed zijn voor de plaatselijke economie en een bijdrage leveren aan kwaliteitsverbetering van het Waddengebied.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

BBZ
EOC