Coronacrisis treft SailWise

Afgelopen week is er een moeilijk besluit genomen bij SailWise: de Lutgerdina gaat dit jaar niet meer varen en de rest van de activiteiten- en vakanties worden geannuleerd t/m augustus. De huidige coronapandemie heeft zoveel impact op SailWise, dat zij gedwongen zijn (tijdelijk) afscheid te nemen van de bemanning van de Lutgerdina en de Beatrix. Op Robinson Crusoe en kantoor gaat Sailwise voorlopig in afgeslankte vorm verder.

Bij SailWise vinden we dat de gasten, ongeacht beperking, op een veilige en verantwoorde manier moeten kunnen genieten van watersport. In deze tijd volgen we dan ook alle richtlijnen van het RIVM en nemen we geen risico’s. De huidige corona-pandemie heeft zoveel impact op de activiteiten, dat ze genoodzaakt zijn om de gewone watersportactiviteiten en -vakanties tot en met augustus te annuleren. De Lutgerdina zal zelfs heel 2020 niet meer kunnen uitvaren.

Om te overleven zoeken we niet alleen steun en extra financiering, we moeten ook moeilijke beslissingen nemen. Door de huidige situatie is Sailwise gedwongen om (tijdelijk) afscheid te nemen van de bemanning van de Lutgerdina en de Beatrix. Op Robinson Crusoe en kantoor gaan ze voorlopig in afgeslankte vorm verder.

Met het huidige team zetten ze alle zeilen bij om mensen met een beperking op een andere manier een fantastische en onbezorgde vakantie te bieden. Iedereen denkt creatief mee en de locaties It Sailhûs én Robinson Crusoe worden zo ingericht dat ze wél gezinnen (met eigen ADL) kunnen ontvangen. Zoals altijd wordt er niet naar de beperkingen gekeken, maar naar de mogelijkheden. Ook watersportcentrum It Sailhûs en Commanderurshuis bieden mogelijkheden voor het nieuwe ‘normaal’. Tevens zijn er verschillende

Help SailWise deze crisis door!
SailWise heeft het financieel zwaar, maar met hulp hebben zij er alle vertrouwen in dat ze deze crisis te boven komen. Helpen kan door:

  • Een eenmalige donatie over te maken naar IBAN NL14 RABO 0311 3093 72 ten name van “SailWise” en onder vermelding van “gift” en je naam.
  • Een vakantie te boeken in It Sailhûs of (zodra dat mogelijk is) op Robinson Crusoe!
  • Een item te kopen in onze webshop.
  • Lid te worden van de SailWise Club van 100. Vanaf € 500,- per jaar steun je SailWise en krijg je toegang tot exclusieve evenementen en andere extra’s.

Lees het gehele artikel op de bron: Sailwise

EOC
BBZ