Bruine vloot popelt om met Doeksen mee te varen

HARLINGEN De bruine vloot hoopt mee te mogen varen naar Vlieland en Terschelling om Doeksen te ondersteunen. De rederij ziet het plan wel zitten, maar bepaalt zelf niet.

De oude schepen ms Friesland I, ms Holland IV en partyboot Regina Andrea moeten Doeksen vanaf dit weekend ontlasten met het vervoer van passagiers naar Vlieland en Terschelling. Zij hebben een capaciteit van respectievelijk 150, 60 en 60 passagiers. De gecharterde schepen zijn coronaproof gemaakt.

Het is waarschijnlijk niet voldoende om de toeristenstroom aan te kunnen. De bruine vloot staat op de achtergrond al te trappelen en wil als alternatieve veerdienst fungeren. De rederij staat er niet onwelwillend tegenover, zegt directeur Paul Melles. ,,Maar wij gaan er niet over. Er moet een ontheffing op de concessie komen.’’

Het plan van de bruine vloot hangt af van de concessieverlener, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Vandaag praten gedeputeerde Avine Fokkens, Doeksen, de Veiligheidsregio en de Waddenburgemeesters daarover.

Onder andere Rederij Vooruit hoopt met zeilschepen een steentje bij te dragen, zegt eigenaar Joost Bakker. Hij heeft er tien klaarliggen om uit te varen. Per afvaart van tien kan hij 100 tot 150 passagiers vervoeren. En, zegt hij er eerlijk bij: het komt ook wel goed uit. Door de coronacrisis heeft Rederij Vooruit een omzetverlies van zo’n 70 procent.

Een overtocht met een zeilschip zou tussen de drie en vier uren duren. Bakker: ,,Je moet het zien als een beleving. Op deze manier krijg je een bonte parade aan schepen richting de eilanden. Een soort Sail Terschelling. We moeten dit doen, anders zakt de horeca door zijn hoeven.’’

Lees het gehele artikel op de bron: LC plus

BBZ
EOC