Rederij Doeksen verhoogt capaciteit met drie oude schepen

Rederij Doeksen huurt de komende tijd de ms Friesland I, ms Holland IV en de Regina Andrea in om de capaciteit naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland te verhogen. Ondernemers op de eilanden laakten eerder de creativiteit van de rederij.

Doeksen kondigde op 11 mei aan geleidelijk meer te gaan varen en vanaf juni met 40 procent van de volledige capaciteit te gaan varen. Directeur Paul Melles van Doeksen riep ondernemers op de wisselingen van hun accommodaties zo goed mogelijk te spreiden om massale drukte te voorkomen. Ondernemers willen op hun beurt de door de coronacrisis opgelopen schade inhalen en eisten meer creativiteit van Doeksen om toch meer toeristen naar de eilanden te krijgen.

Doeksen wil passagiers veilig en verantwoord overzetten en heeft gezocht naar schepen die vertrouwd zijn met het vaargebied en de komende weken beschikbaar zijn om extra afvaarten uit te voeren.

De ms Friesland werd in 1956 in opdracht van Doeksen gebouwd en voer tot 1988 op Terschelling. Sinds 2002 vaart het dagtochten bij de historische driehoek (Enkhuizen-Medemblik-Hoorn). Door de coronacrisis kan dat momenteel niet en dus zag Doeksen de kans schoon het schip tijdelijk (van 29 mei tot en met 30 juni) in te huren.

De ms Holland IV is in 1951 als zeesleper gebouwd en werd gezien als een razendsnelle bergingssleper en passagiersschip. Sinds 2000 is de Holland ondergebracht bij de Stichting Zeesleepboot Holland. De Regina Andrea wordt door rederij PartyVaart Neptunus uit Harlingen ingezet voor zeehondentochten en rondvaarten op de Waddenzee en het IJsselmeer.

De schepen worden de komende week eerst ‘coronaproof’ gemaakt en voorzien van looproutes, plastic schermen en verspreide zitplaatsen. Mindervaliden kunnen niet terecht op de boten, auto’s en fietsen gaan ook niet mee. Er is geen horeca aan boord en ook geen wifi. Doeksen beveelt warme kleding aan voor passagiers.

Lees het gehele artikel op de bron: LC

BBZ
EOC