’Ik ga er vanuit dat het een waardeloos seizoen wordt, dan valt het misschien mee’

Zeventig gasten kunnen er aan boord van de WR130 waarmee Jan Rotgans vanuit Den Oever tochten over de Waddenzee maakt. Maar daar gaat het even niet van komen. Met maximaal twaalf gasten vaart hij vanaf juni uit, daartoe gedwongen door coronamaatregelen.

Goed, twaalf gasten aan boord is natuurlijk veel te kort om rendabel te bestaan. Maar het is weer beter ’dan helemaal niet met gasten de Waddenzee opgaan’. En wellicht komt er op termijn een verruiming van de mogelijkheden, dus wie weet wat er nog in het vat zit, maakt Rotgans duidelijk.

Puzzelen
Kijk, op zich zou het misschien nog wel lukken om zeventig gasten aan boord te nemen. Met een beetje puzzelen is er voor iedereen, de anderhalve meter in acht genomen, een plek te vinden. Maar dan moet je ze wel ’als legostenen op hun zetels’ vastplakken, geeft Rotgans aan. En dat is niet te doen voor de klanten en trouwens ook niet voor hemzelf. Niet alleen moet de veiligheid voor de klanten zijn gewaarborgd, dat geldt ook voor de schipper. „Ik heb me voorgenomen de situatie steeds opnieuw te beoordelen en daar naar te handelen. Ik zit er niet op te wachten om ziek te worden, ik ben 59, ik zoek het niet op.”

Lees het gehele artikel op de bron: NHD

EOC
BBZ