13 miljard voor nieuw noodpakket, ook voor recreatie

Het kabinet trekt de komende drie maanden nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die in financiële problemen komen door de coronacrisis, Het huidige noodpakket loopt af op 1 juni en het wordt met drie maanden verlengd.

Premier Rutte zei dat de cijfers zich echt slecht ontwikkelen. Hij noemde de werkloosheidscijfers dramatisch en de impact van de coronacrisis op de economie enorm. “Dat maakt het des te belangrijker om ondernemers en daarmee hun werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Een onderdeel van de tweede fase is een bijdrage aan MKB-ondernemers tot 250 medewerkers, zij krijgen een tegemoetkoming voor de komende drie maanden. Afhankelijk van onder meer de omvang van bedrijf. Getroffen sectoren zoals horeca, evenementen, recreatie komen hiervoor aan bod. In totaal gaat het om een bedrag van 1 miljard.

Andere bestaande regelingen worden verlengd en aangepast, zoals een aanpassing voor de NOW voor seizoensgewonden bedrijven. Ook de TOZO regeling wordt verlengd, alleen wordt het partner inkomen nu wel meegenomen in deze bijstandsuitkering.

Kijk ook hier voor de nieuwe maatregelen

EOC
BBZ