Eilanders boos op Doeksen om gebrek aan capaciteit

Rederij Doeksen toont te weinig creativiteit om meer passagiers te vervoeren, vinden eilander ondernemers. Directeur Paul Melles noemt de kritiek onterecht. Vanwege de coronamaatregelen is de capaciteit van de veerboten richting de Waddeneilanden flink teruggeschroefd. Passagiers moeten immers afstand van elkaar kunnen houden. Momenteel kan Doeksen 30 procent van het normale aantal gasten vervoeren, vanaf 1 juni gaat dit omhoog naar 40 procent.

Voor de horeca-ondernemers op Terschelling en Vlieland is dit percentage nog steeds veel te laag. Zij willen de schade van de afgelopen maanden zoveel mogelijk inhalen, maar dan moeten de gasten wel in grotere aantallen naar het eiland kunnen komen.

Animo om de oversteek te maken is er genoeg, maar op dit moment ‘regent’ het annuleringen op de eilanden. Vanwege de nog steeds geldende coronamaatregelen moet Doeksen namelijk bootkaartjes die al maanden geleden gekocht zijn omboeken naar andere tijdstippen. Dit neemt soms een behoorlijke hap uit een lang Hemelvaartsweekeinde, waardoor de eilandganger besluit af te zien van het verblijf.

Dit tot grote frustratie van de plaatselijke ondernemers. Die zijn bang dat na het broodmagere voorjaar ook nog het hoogseizoen naar de knoppen gaat. Want er zijn geen aanwijzingen dat de veerbootcapaciteit in juli en augustus hoger zal zijn. De ondernemers vinden daarom dat alles op alles moet worden gezet om extra plekken voor passagiers te creëren.

Lees het gehele artikel op de bron: LC plus

EOC
BBZ