Varen in Zwartsluis mag weer, maar charterschepen niet: “Financiële strop”

Vanaf 18 mei is het pleziervaren overal weer toegestaan. En met het mooie weer van Hemelvaart in het vooruitzicht, kriebelt het bij iedereen. Maar waar de een de zeilen al mag hijsen, is dat voor de ander nog uitgesloten.

Vanaf maandag 18 mei staan alle bruggen en sluizen op groen en wil iedereen weer gaan varen. Het seizoen is voor de pleziervaart wel anders dan andere jaren. Je hebt nu te maken met de anderhalvemeterregel natuurlijk. Dus met vrienden of een ander gezin aan boord, wat normaal veel gebeurt, dat kan niet.

Financiële strop
Blije gezichten verdwijnen als je verder vaart, richting de Grote Kolksluis. Daar liggen de machtige monumentale schepen van de zogeheten ‘bruine vloot’, de Hollandsche Zeilvloot. Dat zijn schepen die normaal gesproken groepen meenemen van twintig, dertig soms bijna veertig man voor een weekend of week varen, zoals scholen, vriendengroepen en bedrijven.

Deze schepen mogen nog niet varen. De anderhalvemeterregel is lastig te hanteren en er is gezamenlijk sanitair. De eigenaren van de schepen zitten met een financiële strop. Varen met één of twee gezinnen is met zo’n schip niet rendabel.

‘Mogen en kunnen niks
Rob Peetoom, schipper en eigenaar van het schip Avondrood, verzucht: “Het is vreselijk, echt pijnlijk. We kunnen niks, we mogen niks en blijven dus aan de kade liggen. Dit jaar kunnen wij weggooien, financieel is het een drama. De regeling van de overheid is ook niet voldoende, we staan met onze rug tegen de muur. Ik heb geen idee waar dit naartoe gaat en maak mij er grote zorgen om.”

Zoals het nu gaat, gaat de Hollandsche Zeilvloot het niet overleven. De kosten voor zulke schepen zijn enorm: verzekering, onderhoud en gemiste inkomsten. “Dat loopt in de duizenden euro’s per maand. Los daarvan: als onze vloot verloren gaat, mis je ook de varende monumenten. Sommige bedrijven staat het water aan de lippen, anderen kunnen het iets langer uitzingen, maar reserves heb je bijna niet.”

‘Onze passie’
Peetoom pleit samen met collega’s in Den Haag voor een noodfonds, om de zeilschepen financieel overeind te houden. Ook hoopt hij dat er binnenkort een versoepeling komt voor deze groepsaccommodaties. “Ik denk dan aan wat een leraar tegen mij zei na een weekje varen met de klas.”

“Hij zei dat er in deze week meer was bewerkstelligd aan verbinding en teambuilding dan hij ooit voor mogelijk had kunnen houden. Het werken met mensen, dat is onze passie, ik zou het zo vreselijk jammer vinden als dit verloren gaat.”

Lees het gehele artikel op de bron: RTVOost

Foto: Maarten van Nieuwland

EOC
BBZ