Chartervaart in gesprek in NieuwsBV

In NieuwsBV op NPO1 was op dinsdag 12 mei een gesprek met Gerben Nab van de Oosterschelde en Hendrik Boland onder meer voormalig voorzitter van European Maritime Heritage en jaren lang directeur van de BBZ.

Zij geven in het vraaggesprek meer uitleg over de situatie van de zeilende beroepsvaart. Zij benadrukken dat de branche vaart met historische schepen, culturele erfgoed, en dat zij dit doen als ondernemers. Deze ondernemers kunnen normaal goed hun eigen inkomsten genereren maar nu weten ze niet of ze tot 1 september of misschien langer stil moeten liggen, met alle kosten van dien. En de kosten voor personeel en onderhoud, keuringen en verzekering lopen wel door. In deze uitzonderlijke situatie heeft de vloot wel wat extra steun nodig om te overleven.

Het gesprek begint op 40:59 op NieuwsBV

BBZ
EOC