Haven Hoorn roept havens op om charterschepen te ontlasten

Hoorn roept in een brief aan gemeenten met een haven aan Markermeer, IJsselmeer en Waddenzee op om met elkaar charterschepen te adopteren en hun voor een heel jaar geen havengelden te rekenen. Dit omdat ze door de corona-crisis zwaar geraakt worden en voorlopig nog niet kunnen uitvaren met gasten.

“Jarenlang hebben wij met heel veel plezier genoten, en gebruik gemaakt van deze maritieme historie en tomeloze inzet van de schippers”, zegt Wijnand Baerken, gemeentelijk coördinator van de havens in Hoorn. “Wij vinden het nu tijd dat we iets terug gaan doen voor deze mannen en vrouwen.”

Baerkens wil een aantal schepen in Hoorn adopteren en hun vanaf 1 juni kosteloos in de haven laten liggen. Daarnaast kan er gekeken worden of gemeenten met hun marketing- en communicatieteams en andere partijen voor 2021 een gezamenlijke marketingcampagne kunnen opzetten voor de charterschepen. Dit is een eerste idee van de havenmanager en is nog niet door de gemeente overgenomen.

EOC
BBZ