Compensatieregeling getroffen sectoren nog niet voor chartervaart

De overheid geeft ondernemers die zijn getroffen door de coronamaatregelen een eenmalig vast bedrag van € 4.000 via de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS).

De tegemoetkoming is voor die ondernemers die het meest worden geraakt door de overheidsmaatregelen tijdens de coronacrisis. Om in aanmerking te komen voor de TOGS moet uw hoofdactiviteit overeenkomen met een van de door de overheid vastgestelde SBI-codes. De SBI code is de code van je hoofdactiviteit waarmee je geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel.

De lijst met SBI codes is vrijdagmiddag gepubliceerd en heeft menig weekend van ondernemers bedorven. Verschillende door Corona gedupeerde bedrijven komen niet voor in de SBI lijst. Zo ook niet de binnenvaart (passagiersvaart en veerdiensten) met SBI code 5030, waaronder vele charter-ondernemingen. Geen Watersport, maar wel Onderwatersport.

De vraag is nu of de overheid deze lijst verder gaat aanpassen op basis van argumenten. Ongetwijfeld zal de BBZ en de HISWA en schippersbonden bij de overheid aan de bel trekken. Je kan ook zelf je SBI code doorgeven aan de overheid, opdat deze misschien dan toch meegenomen kunnen worden in de nieuwe regelingen. Dat kan hier.

Hier kan je de vastgestelde lijst SBI nummers bekijken (je kan hier ook je KVK-nummer invullen om te controleren of je SBI-code op de lijst staat)

Voor andere regelingen voor ondernemers kan je hier kijken

Het werk dat de BBZ doet wordt mogelijk gemaakt door de leden. Nog geen lid? Klik hier.

.