Nieuwe maatregelen gelden tot 1 juni

Maandag 23 maart werden door de regering nieuwe aanscherpingen ingevoerd van de maatregelen in verband met het terugdringen van het Corona-virus. Voor de chartervaart is van belang dat hiermee alle bijeenkomsten zijn verboden, ook voor minder dan 100 personen.

In de communicatie naar klanten stelden ondernemers in de chartervaart soms dat ze wel een vaartocht konden uitvoeren, en dat de klant zelf kon annuleren wanneer ze dat wilden. Met deze aanscherping kan er simpelweg niet meer gevaren worden. Deze aanscherping gaat gelden tot 1 juni.

Het gaat niet om nieuwe maatregelen, maar om een aanscherping. De ondergrens van bijeenkomsten van maximaal honderd personen geldt niet meer en er zullen voortaan boetes worden uitgedeeld. “Voor Nederlandse begrippen zullen dat forse boetes worden”, aldus minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Voor bedrijven komt dat neer op 4.000 euro en voor particulieren kan het oplopen tot 400 euro.

De aanscherping was nodig omdat veel mensen te weinig afstand hielden of met teveel mensen van strand of park gingen genieten. Geen volledige lockdown, maar veel scheelt het niet meer. Premier Mark Rutte. riep mensen op om alleen naar buiten te gaan als dat nodig is. Een frisse neus halen mag, maar de oproep is vooral om dat alleen te doen. Alleen huisgenoten mogen in grotere groepjes samen buiten zijn.

Foto: strandlopers

.

EOC
BBZ