Bataviahaven hanteert ook in de zomer het wintertarief

Vandaag heeft Bataviahaven in Lelystad besloten dat charterschippers die al jaren de Batavia Haven als thuishaven gebruiken, dit seizoen gebruik kunnen maken van de haven op basis van het Wintertarief. Dat wil zeggen het tarief dat je als overwinteraar in de Batavia Haven gebruikelijk betaalT, € 30,91 per meter scheepslengte voor de periode 1 april tot 1 november.

Daarmee hopen zij als charterhaven ondersteuning te kunnen leveren aan de schippers die door de Coronacrisis een groot deel van hun boekingen geannuleerd zien worden. Betrokken schippers zijn daarover inmiddels geïnformeerd. Mochten er nog plaatsen beschikbaar zijn dan worden die ligplaatsen uitgegeven op basis van de volgorde van binnenkomst van de aanvraag.

Los daarvan hopen zij dat collega-havens ons voorbeeld zullen volgen.

Op maandag 23 maart heeft de havendienst de bemanningen van de charterschepen en de cruiseschepen in Bataviahaven bossen tulpen aangeboden. Bij de charterschippers werden reeds vele reizen geannuleerd. De bemanningen van cruiseschepen worden normaliter na 14 dagen gewisseld, maar dit is nu niet mogelijk. Daarom vonden we een stevige bos Flevolandse tulpen wel het minste dat we kunnen doen.

.

.

BBZ
EOC