Wylde Swan direct retour uit Cariben door corona

Een reis van zes weken op zee wordt ruw verstoord door het coronavirus. Dit is de werkelijkheid van 25 Nederlandse tieners en een bemanningsteam op een groot zeilschip in het Caribische gebied. Terugvliegen naar Nederland is niet mogelijk, dus ze roeien met de riemen die ze hebben: een schip van 59 meter.

De kapitein van het schip en eerste stuurman Martijn Boucher (28) besloten zaterdag om niet verder te reizen. Woensdag varen ze terug naar Nederland, een reis van 32 dagen.

“Het was moeilijk om de beslissing te maken dat we niet verder gaan”, vertelt Boucher aan RTL Nieuws. “Normaal wacht je het af of ga je naar een ander land. Maar sommige eilanden laten geen schepen meer toe en er is weinig tot geen vliegverkeer.”

Koers omgooien
Op 28 februari vloog de groep in de leeftijd van 15 tot 18 jaar oud naar het Caribische gebied om zes weken lang als trainees aan de slag te gaan op een zeiltrainingsschip, de Wylde Swan. Toen begon de coronapaniek net, dus geheel uit het niets komt de situatie niet. “Hier was de ontwikkeling van het coronavirus lastig te volgen”, merkte Boucher. 

De bemanning besloot om de koers om te gooien en zich voor te bereiden op een reis naar Nederland, per boot. 

Nat en koud
Voor ze de tocht kunnen maken, moeten er verschillende voorbereidingen getroffen worden. Van het inslaan van 180 kilo groente, tot voldoende diesel aan boord om eventueel te kunnen gebruiken. De grootste uitdaging op dit moment is de kleding voor de trainees. “Ze hebben voornamelijk korte broeken en shirts ingepakt, maar onderweg kunnen we last krijgen van stormen, en nat en koud weer. Dus we moeten zorgen voor warme kleding en regenkleding”, zegt Boucher.

Lees het gehele artikel op de bron: RTL nieuws

Of kijk hier voor alle info op Master Skip

EOC
BBZ