Riviercruisevloot valt volledig stil

De bijna 400 schepen tellende Europese rivierpassagiersvloot ligt zeker zes weken stil. Alle cruiserederijen hebben hun reizen geannuleerd vanwege het coronavirus.   

‘Onze cruises zijn tot eind april gecanceld’, zegt PR en communicatiemanager Jef Pelkmans van Scylla Tours. De 34 schepen tellende vloot van het in Zwitserland gevestigde Nederlandse familiebedrijf ligt volledig stil. Duidelijk is wel, dat de reisorganisaties waarvoor Scylla vaart de geannuleerde reizen terugbetalen aan hun klanten.

‘De komende periode zal duidelijk worden hoe lang dit gaat duren’, zegt Pelkmans. ‘We overleggen nog over alle te nemen maatregelen. Momenteel is de impact die dit alles op ons bedrijf heeft nog niet te overzien. Niemand kan voorspellen hoe het precies zal verlopen. Normaal begint het cruiseseizoen nu, maar dat is dus uitgesteld. Er gaan grenzen dicht en havens laten geen cruiseschepen meer toe. De bestemmingen die wij normaal gesproken aanlopen zijn daardoor niet meer bereikbaar.’ 

Werknemers
Het uitstel heeft ook gevolgen voor het op de schepen werkende hotel- en nautisch personeel. Per cruiseschip gaat het om zo’n 40 werknemers.

Lees het uitgebreide artikel van Hans Heynen in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

EOC
BBZ