Sicko Heldoorn nieuwe waarnemend burgemeester Waterland

Sicko Heldoorn wordt de nieuwe (waarnemend) burgemeester van de gemeente Waterland. Heldoorn volgt in Waterland Luzette Kroon op, die dijkgraaf van waterschap Wetterskip Fryslân is geworden. Hij moet de periode overbruggen tot er een definitieve nieuwe burgemeester is gevonden.

Sicko Heldoorn is sinds 2012 voorzitter van de belangenvereniging voor chartervaartondernemers BBZ, en hij is tevens voorzitter van de IFKS.

Heldoorn is 63 jaar en lid van de PvdA. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaring als burgemeester van Assen (2007-2013) en Opterland (2002-2007) en waarnemer in Huizen en Dantumadiel. Ook was hij gedeputeerde in de provincie Friesland.

Afbeelding: Sicko Heldoorn (rechts) met Paul van Ommen op een BBZ vergadering, foto: Gijs van Hesteren

EOC
BBZ