Plannen voor SDG World Tour én Clipper Stad Amsterdam geannuleerd

De SDG World Tour is geannuleerd. De Clipper Stad Amsterdam was bedoeld als een varend SDG-platform om naar 17 verschillende plaatsen over de hele wereld te zeilen om elk van de SDG’s te markeren. Deze bijna twee jaar durende reis van de Stad Amsterdam is nu geannuleerd en het schip gaat terug naar zijn eigenaren, Randstad Beheer en de gemeente Amsterdam.

Na overleg met de SDG World Tour Foundation kwamen haar Founding Partners op basis van een operationele en financiële risicobeoordeling tot de conclusie om de planning en uitvoering van de geplande SDG World Tour stop te zetten. Het projectteam van 25 (jonge) professionals en alle partners en andere belanghebbenden zijn op de hoogte gebracht.

De Clipper Stad Amsterdam ligt momenteel in het dok in Den Helder waar ze middels een grote refit zou worden klaar gemaakt voor deze reis. Naast het gewone grote onderhoud is ook het duurzamer maken van het schip hierbij van belang. Hoofdmotor en generatoren worden aangepast aan de emissie-eisen van deze tijd. De werkzaamheden lopen echter anderhalve maand uit.

het vaarschema zal opnieuw ingevuld moeten worden, na SAIL Amsterdam in augustus zou het schip vertrekken voor de SDG worldtour.

Lees het gehele artikel op de bron: SDG Worldtour

EOC
BBZ