Refit Stad Amsterdam loopt uit

De werkzaamheden aan clipper Stad Amsterdam in dok 2 op Willemsoord vorderen gestaag, maar duren toch anderhalve maand langer. Dat komt doordat extra werkzaamheden moeten worden verricht aan gebreken die tijdens de onderhoudsperiode aan het licht zijn gekomen.

,,Het is een tegenvaller voor onze opdrachtgever, rederij Clipper Stad Amsterdam”, legt Eef van den Broek van de Helderse scheepswerf Damen uit. ,,Er waren voor dit voorjaar reeds enkele charters voorzien, maar die klanten moeten worden teleurgesteld, omdat de clipperpas in mei weer gereed is om te gaan varen met betalende opvarenden.”

Onzichtbaar
De clipper Stad Amsterdam kwam afgelopen najaar in Den Helder aan. De afgesproken werkzaamheden verlopen volgens schema, maar het is een feit dat er tijdens groot onderhoud ook op het oog onzichtbare problemen aan de oppervlakte kunnen komen.

Lars Wudich is voor Damen de leidinggevende op de werkvloer in en om dok 2. Wudich: ,,Het meeste meerwerk zit hem in een flinke reparatie van de keuken vloer. Er bleken gaten in het staal te zitten.

En als je weet dat de machinekamer onder de galley zit, dan begrijp je dat de werkzaamheden voor de nieuwe motor hierdoor ook vertraging hebben opgelopen.”

Lekwater
Eef van den Broek: ,,Het schip is inmiddels twintig jaar oud. De reden voor de degradatie van de stalen vloer is dat de toplagen, die hierop waren aangebracht, zijn schoongespoten. In de loop der jaren is wat lekwater onder de toplaag gekomen, waardoor de stalen ondervloer is gaan roesten. Dat zie je pas als de toplagen zijn verwijderd tijdens een renovatie zoals nu gaande is.”

Ook de hoofdmast van de clipper, die tot diep in het binnenste van het schip doordringt, vereist extra werk. Wudich: ,,De verstaging was teveel ingeteerd. In maart wordt de mast weer opgetuigd. We rekenen er nu op dat de Stad Amsterdam tot circa 22 april in dok 2 ligt. Daarna meert het schip af voor gebouw 72 in het bassin van Willemsoord. Vervolgens vindt in de eerste weken van mei de proefvaart en overdracht plaats. We houden het proefvaren zo kort mogelijk, zodat de clipper zo snel als mogelijk is weer chartervaart kan doen.”

Dat Willemsoord met dok 2 een perfecte plek is om dit soort grote schepen te onderhouden, daar zijn Van den Broek en Wudich van Damen Shipyards het al lang over eens. Gebouw 72 ligt op een steenworp afstand van het schip in dok 2. In het gebouw, dat de gemeente op het oog heeft voor de huisvesting van ambtenaren, kan materiaal opgeslagen worden, er wordt gewerkt aan de tuigage en op de eerste verdieping is momenteel een pakhuis voor materialen die gestald moeten worden.

Lees het uitgebreide artikel op de bron: NHD premium

EOC
BBZ