Drijvende B&B in haven van Harderwijk

Twee schepen dobberen binnenkort in de haven van Harderwijk: De Meridiaan en De Vrijheid. Beide schepen krijgen een tijdelijke vergunning en ontheffing, want normaal mogen er geen logies op deze plek liggen.

B&B in de haven van Harderwijk
Het eerste schip zal vanaf 1 april (geen grap) in de haven van Harderwijk bewoonbaar voor de B&B-gasten zijn. De gemeente laat weten dat samen met de gebruikers, bedrijven en omwonenden de proef in gang gezet wordt.

Ruud Stam is de eigenaar en schipper van de schepen en zit al 26 jaar in het schippersvak. Het eerste schip De Meridiaan ligt in de periode van 1 april tot en met 1 oktober aan de kade om mensen een slaapplek te bieden. De Vrijheid zal vanaf 1 oktober tot en met 1 april 2021 in de haven liggen. Na deze periode volgt de evaluatie van de proef. “Het verblijf op een oud zeilschip is een unieke ervaring als aanvulling op verblijf in de binnenstad”, laat de gemeente weten. “Het verbreedt de verblijfsmogelijkheden voor de toerist in Harderwijk. Naast de economische meerwaarde past het verblijf op de schepen ook in het historisch karakter van Harderwijk.”

Winter
Zomers zijn er veel vaarbewegingen en dat zorgt ervoor dat de schipper de ruimte krijgt om het schip zeilend te verhuren. Om het toerisme ook in de winter te laten doorbloeien, blijft de drijvende B&B dan ook in de haven van Harderwijk.

Lees het gehele artikel op de bron: Indebuurt

BBZ
EOC