Zeilvloot Zwartsluis herstelt oude vlag in ere

De leden van Zeilvloot Zwartsluis hebben de oude vlag in ere hersteld. Daarmee willen ze hun enthousiasme voor Zwartsluis ook buiten het dorp uitdragen.

De Handelskade is ook deze winter weer goed gevuld met de historische schepen van de Zeilvloot Zwartsluis. Ooit lag die Handelskade het hele jaar vol met deze schepen uit de Bruine Vloot, maar de laatste 15 jaar werden dat er ieder jaar minder. De resterende leden hebben er de schouders onder gezet en zijn met collega’s gaan praten over de voordelen van een winter-ligplaats in Zwartsluis.

De haven is relatief beschut, het dorp is gezellig, de werf is dichtbij en parkeren is gratis. Nu heeft de Zeilvloot Zwartsluis weer acht leden en twee schepen liggen zowel dit als volgend jaar te gast in Zwartsluis. De Zeilvloot heeft op eigen rekening de stroomkasten op de kade laten opknappen en van de juiste aansluitingen voorzien. Daarmee is geïnvesteerd in de toekomst van deze ligplaats en is het commitment van de leden om hier te blijven komen onderstreept.

Net als vorig jaar zal de Zeilvloot weer een open huis organiseren: op 13 maart zijn de aanwezige schepen van 17 tot 18.30 uur te bezoeken! Aansluitend van 18.30 tot 20 uur biedt de Zeilvloot de bezoekers een hapje en een drankje aan op het dek van de Sterrenwind (het schip dat vorige winter helemaal is opgeknapt en deze winter van binnen groot wordt aangepakt). Geïnteresseerden zijn van harte welkom om de schepen te bezichtigen en kennis te maken met de crew.

Om het enthousiasme voor Zwartsluis ook buiten de dorpsgrenzen uit te dragen, en om de oude tijden van de Zeilvloot weer te laten herleven, hebben de leden besloten om de oude vlag van de Zeilvloot weer in ere te herstellen.

De komende dagen zullen alle leden van de Zeilvloot Zwartsluis hun “theedoekenvlag” hijsen en dit seizoen zullen ze er trots mee gaan rondvaren in het gehele vaargebied.

Lees het gehele artikel op de bron: Zwartsluis Actueel

Op de foto hijst Paula, de matroos van de Res Nova, het eerste exemplaar.

EOC
BBZ