Quo Vadis en Chartercrew werken samen aan personeelsinstroom

De binnenvaartsector kampt met flinke personeelstekorten. Die zijn niet zomaar opgelost, maar door middel van een krachtenbundeling hopen gespecialiseerd uitzendbureau Quo Vadis en nautisch informatieplatform Chartercrew het probleem te kunnen verkleinen. Ze zien kansen voor instroom via de chartervaart.

“Bij Quo Vadis werken we samen met diverse opdrachtgevers. Door de jaren heen hebben we veel partijen goed leren kennen. Vanwege die verwevenheid is er vanuit de kant van de werkgever het vertrouwen om werving en selectie aan ons uit te besteden. Zij zijn druk met varen, wij met het vinden van geschikt personeel,” legt directeur Taeke Veenstra uit.

De vraag is echter een stuk groter dan het aanbod. “Voor de binnenvaart geldt: onbekend maakt onbemind. Jongeren komen er niet zomaar mee in aanraking. Het is te veel uit het zicht; letterlijk en figuurlijk. Chartercrew zet zich ervoor in om ook juist deze doelgroep te bereiken en enthousiasmeren. Wat begint met een bijbaan binnen de chartervaart, kan met de juiste begeleiding gemotiveerde kandidaten voor de binnenvaart opleveren.”

Baangarantie
Chartercrew brengt Quo Vadis in contact met potentieel binnenvaartpersoneel. Taeke Veenstra: “Ben je geschikt bevonden? Dan is er een baangarantie van 100 procent. Elke vacature die op deze manier kan worden ingevuld, is pure winst voor de binnenvaart.”

Lees het gehele artikel op de bron: Binnenvaartkrant

Afbeelding: Adobe Stock

EOC
BBZ