Geslaagde BBZ Sectordag

Afgelopen donderdag vond voor de vierde keer de sectordag plaats in de Enkhuizer Zeevaartschool. De workshops zijn goed bezocht. De volgende onderwerpen werden besproken: slecht weer zeilen en zeiltrim, risico’s bij stalen rondhouten, veiligheidsdrills en de noodzaak van het oefenen, groene vloot: kansen voor duurzame chartervaart, windscheuren in rondhouten en aansprakelijkheid aan boord. Zie ook het uitgebreide verslag van Wouter in deze zeepost waarin hij de workshops die hij bezocht heeft beschrijft. 

Ynke Ooijkaas (Boonk Van Leeuwen Advocaten)  ging de dialoog aan met schippers, zetschippers en overig aanwezigen over het belang van het contract tussen schipper en boekingskantoor. In het kader van de nieuwe pakketreis-richtlijn is het belangrijk om te weten wat er in de informatie staat die naar de klant gaat en wie er wanneer aansprakelijk is.  Aangeraden werd om nog eens goed naar de bestaande contracten te kijken.

Daarnaast werd er gesproken over ZZP-ers, wanneer is het een verkapt dienstverband en waar moet je op letten als werkgever? Wanneer ben je als werkgever aansprakelijk voor een ZZP-er? Ook aansprakelijkheid bij schade aan het schip in diverse omstandigheden, aansprakelijkheid wanneer het schip als eerste schip aan de wal ligt en er schepen naast komen liggen en aansprakelijkheid bij excursies aan de wal is besproken. Je bent vaker verantwoordelijk dan je denkt! Er kwamen veel vragen uit de groepen deze werden vakkundig beantwoord door Ynke. BBZ leden ontvangen binnenkort een samenvatting van de workshops.

Nog geen lid?
Kik hier om te kijken wat de BBZ allemaal doet en klik hier om meteen lid te worden