Retourtje London op windkracht

Een retourtje Londen? Dat kan per vliegtuig, boot of trein. Welk transportmiddel je ook kiest, het is altijd een belasting voor het milieu. Vanaf juni kan het ook vrijwel CO2-neutraal. Dan start het bedrijf Fair Ferry een veerdienst tussen Rotterdam en de Britse hoofdstad per historisch zeilschip. Voortgeduwd door de wind dus. „Iets nieuws of eigenlijk iets ouds dat we vergeten waren”, zegt initiatiefnemer Karel de Boer uit Watergang.

De veerdienst tussen Rotterdam en het centrum van Londen gaat in juni van start met de Artemis, een driemastbark van 65 meter die in 1926 in Noorwegen werd gebouwd. Het schip biedt plaats aan 32 personen in twee- en driepersoonshutten, allemaal met eigen douche en toilet. „Je kan een enkele reis boeken of een minicruise”, zegt De Boer. „Bij een enkele reis vaar je in ongeveer anderhalve dag naar Londen. Een minicruise is een retour met twee overnachtingen in Londen, waar het schip in feite je hotel is. Je hoeft dus geen hotel te boeken, maar slaapt op het schip in het centrum van Londen.”

Voorpagina van het NHD

„Een enkele reis is mogelijk vanaf 450 euro per persoon, de minicruise begint bij 935 euro per persoon, inclusief maaltijden en tussendoortjes en een ontbijtje in Londen. Dat lijkt misschien veel geld, maar als je kijkt naar wat een gemiddelde vakantie per dag kost, valt het ook wel weer mee.”

Als het aan De Boer ligt, blijft het niet bij vaartochten tussen Rotterdam en Londen. Voor later dit jaar staan ’pioniersvaarten’ gepland tussen Kiel en Straslund en tussen Straslund en Kopenhagen, via Malmö. In september wil Fair Ferry de overtocht wagen van Rotterdam naar New York.

Lees het gehele artikel op de bron: NHD van dinsdag 11 februari

Meer informatie is te vinden op Fairferry.com.

BBZ
EOC