Containerschip verliest minstens 7 containers boven Ameland

Het Nederlandse containerschip OOCL RAUMA meldde dinsdag 11 februari omstreeks 1430 UTC aan de Nederlandse kustwacht dat ze tenminste 5 containers had verloren. De positie van de verloren containers zou ongeveer 25 nm ten N van Ameland zijn.

Het schip is onderweg van Kotka Finland naar Rotterdam. Later in de middag voer ze met gereduceerde snelheid sinds ongeveer 1200 UTC, tegen sterke wind en ruwe zee. Sleepboot GUARDIAN (IMO 9637363) is naar het schip gestuurd om te helpen, waarschijnlijk heeft het containerschip problemen, vanaf 1530 UTC ging ze langzaam met de kop in de wind naar het westen met 3 tot 4 knopen snelheid. Vanaf 21:00 uur is er geen positie meer doorgegeven aan Marinetraffic. Het schip raakte volgens de Kustwacht in het begin van de nacht van dinsdag op woensdag nog eens minstens twee containers kwijt, zo’n zestig kilometer noordwest van Terschelling.

papierrollen in zee, foto: Kustwacht

De kustwacht is met een schip en het Kustwachtvliegtuig ter plaatse gekomen. Er zijn twee gesloten containers en een open container aangetroffen. Drie containers bevatten papierrollen, van de overige containers is de inhoud nog niet bekend. Er waren geen gevaarlijke stoffen aan boord. Het kustwachtschip ETV Guardian is inmiddels teruggekeerd in Den Helder wegens technische problemen. Het schip blijft voorlopig liggen op dezelfde locatie met de boeg in de wind, tot het weer rustiger wordt.

Schip voer in de zuidelijke vaarroute
OOCL RAUMA heeft een capaciteit van 1.425 containers en is 179 meter lang. Omdat het schip vanuit Duitse wateren kwam, werd de bemanning van het vaartuig niet opgeroepen om zich te melden bij de kustwacht. Het schip kreeg daardoor niet het advies van de kustwacht om bij slecht weer en golfhoogten vanaf 5 meter de noordelijke vaarroute te nemen. Dit advies geldt voor schepen langer dan 300 meter en breder dan 40 meter, daar valt dit schip niet onder.

De kustwacht meldt dat het schip buiten de vaarroute op de zuidelijke vaarroute voer. “Daartoe kan een kapitein besluiten als het schip vaart mindert, bijvoorbeeld door slechte weersomstandigheden. Dan kan een schip niet op de vaarroute blijven varen, omdat het ander scheepsverkeer dan kan blokkeren”, legt een woordvoerder van de kustwacht uit.

Volgens de woordvoerder kan het slechte weer een rol hebben gespeeld bij het verliezen van de lading. Maar wat er precies is voorgevallen, moet nog worden onderzocht.

Bron: Fleetmon en Nu.nl

afbeelding: kustwacht
BBZ
EOC