Cinema Enkhuizen en EZS organiseren avond over duurzaamheid op zee

Cinema Enkhuizen organiseert op 26 februari 20.00 uur in de Drommedaris in samenwerking met Gemeente Enkhuizen de derde avond rond duurzaamheid. Grote en kleine bedrijven in Enkhuizen zijn hier als voorlopers mee bezig.

De avond vindt plaats in samenwerking met De Enkhuizer Zeevaartschool. Het onderwerp van de avond is de vervuiling van vrachtschepen en de ontwikkelingen die er vanuit de zeilvaart zijn om vrachtverkeer op zee op een schonere manier te laten plaatsvinden. Het programma bestaat uit een film, een lezing en een nagesprek met het publiek.

Programma
Film Seablind, the price of shipping our stuff, regie Bernice Notenboom
Negentig procent van alles wat we kopen, bereikt ons per schip. Schepen brengen ons voedsel, kleding, meubels en de nieuwste gadgets. De scheepvaart is tegelijkertijd één van de meest vervuilende, ongereguleerde en gesloten bedrijfstakken ter wereld. “We lijken wel ‘zeeblind, stelt klimaatjournalist en filmmaker Bernice Notenboom. Hoe groter de containerschepen worden, hoe minder wij over ze weten.”

Lezing Energietransitie in de scheepvaart.
Door Cosmo Wassenaar, Directeur Enkhuizer Zeevaartschool en Kapitein Jorne Langelaan, oprichter EcoClipper. Cosmo Wassenaar vertelt over de innovaties in de scheepvaart en de mogelijkheden die wind kan bieden voor de vrachtvaart in de reductie van CO2 uitstoot. Kapitein Jorne Langelaan is oud-leerling van de Enkhuizer Zeevaartschool en (mede)oprichter van EcoClipper en van Fairtransport. Hij bespreekt de volgende fase van de zeilende handelsvaart. De nieuwe Nederlandse rederij EcoClipper is opgericht in 2018 om transport en reizen per zeilschip grootschalig mogelijk te maken.

Kaarten à 5 euro via www.cinemaenkhuizen.nl Telefonisch reserveren kan dagelijks tussen 10.00 – 12.00 uur: 0229 – 23 22 96.

EOC
BBZ