Online STCW trainingen bij ROOD BOVEN GROEN

Na een proefperiode van een jaar en verschillende aanpassingen, is het ROOD BOVEN GROEN gelukt om een langlopende certificering voor de Online STCW-trainingen ‘Security Awareness’ en ‘Passenger Safety, Cargo Safety & Hull Integrity’ in de wacht te slepen.

De Nederlandse overheid, in dit geval vertegenwoordigt door de Inspectie van Leefomgeving en Transport (IL&T), heeft actief meegeholpen in het keuringstraject door het STCW-kader te bewaken, internationale wettelijke richtlijnen te interpreteren en te adviseren binnen de normen van de Nederlandse wetgeving.

Het resultaat mag er wezen: ROOD BOVEN GROEN is het eerste en enige Nederlandse trainingsinstituut, dat Computer Based STCW Cursussen mag aanbieden welke door de overheid zijn geaccrediteerd.

Tijdens de proefperiode was IL&T geen keurende tegenstander maar een helpvolle partner, die de kwaliteit en ambities van ROOD BOVEN GROEN wist te waarderen. Het woordje ‘VOC – Mentaliteit’ werd genoemd, duidend op het RBG-beleid om trainingen te verbeteren door middel van verandering.

De traditionele trainingsvorm in een klassikale omgeving heeft zeker ook zijn voordelen. Zoals bijvoorbeeld de interactie tussen deelnemers tijdens oefeningen en discussies. Maar het nieuwe leren anno 2020 biedt tal van voordelen. Met een onlinetraining kan men in eigen tempo leren met digitale ondersteuning van RBG. Dit betekent dat iedereen op een gewenste locatie en tijd trainingen kan volgen!

De cursist hoeft niet meer naar trainings-locaties te reizen, niet meer zijn vrije dagen op te offeren en staat niet onder prestatiedruk van mede cursisten. De reder bespaart op reis-, locatie- en planningskosten.

Maar het grootste voordeel zit hem in de combinatie van theorie en praktijk. Eerst online de benodigde kennis ophalen met afsluitend een korte toets. Om vervolgens aan boord een kort en effectieve training te doorlopen door middel van een takenboekje, welke meestal reeds inbegrepen is in de familiarisatie. Wanneer de onlinetraining en het takenboekje met succes zijn afgerond, ontvangt de cursist een certificaat. 

Deze aanpak is dus niet alleen duurzaam maar ook voordelig om individuele leerbehoeftes te stimuleren en een hands-on mentaliteit te vergroten.

RBG blijft voorlopig  ook klassikale trainingen aan bieden, mede omdat in de sector nogal wat diepwatervrees heerst.

Kijk hier voor meer info

BBZ
EOC