Dit moet je weten over botenspektakel Sail Amsterdam 2020

Van ‘wanneer is Sail 2020?’ tot ‘hoeveel schepen worden dit keer verwacht in Amsterdam?’ Hier probeert het Parool zes vragen over Sail Amsterdam 2020 te beantwoorden.

1. Wat is Sail Amsterdam eigenlijk? 
Sail is een vijfjaarlijks botenspektakel in Amsterdam. Tijdens het nautische evenement komen miljoenen bezoekers naar de stad om binnenvarende en aangemeerde boten, afkomstig uit de hele wereld, te bewonderen. Tijdens Sail zijn er verder veel activiteiten in de stad. De eerste dag van het evenement staat altijd in het teken van de sail-in parade. Dat is een soort intocht: tijdens een 12 kilometer lange tocht varen de bezoekende schepen over het Noordzeekanaal naar Amsterdam, waarna ze in het IJ arriveren. Iedere avond wordt afgesloten met een avondshow.

2. Wanneer is Sail 2020 en hoe ziet het programma eruit? 
Sail Amsterdam wordt gehouden van 12 tot en met 16 augustus 2020. Het is de tiende editie van het evenement: een jubileumeditie dus. Sail is gratis toegankelijk, maar je kunt je wel aanmelden voor verschillende betaalde arrangementen (meevaren met een van de schepen, bijvoorbeeld). Hoe de rest van het programma van Sail 2020 er precies uitziet wordt later bekendgemaakt. 

3. Hoeveel bezoekers verwacht Amsterdam? 
De vorige editie trok Sail Amsterdam meer dan twee miljoen toeschouwers. De organisatie gaat voor dit jaar uit van eenzelfde aantal bezoekers. 

Lees het gehele artikel op de bron: Parool

EOC
BBZ