Tiende Sail Amsterdam gevarieerder dan ooit

Amsterdam staat van 12 t/m 16 augustus 2020 in het teken van de 10de editie van Sail Amsterdam. Tall Ships, varend erfgoed en marineschepen vullen de haven en trekken naar verwachting meer dan twee miljoen kijkers. Tegelijkertijd is er aandacht voor de nieuwste maritieme ontwikkelingen. Zo verbindt Sail vijf dagen lang schepen, bemanningsleden en bezoekers vanuit de hele wereld.

Hoewel het door de Sail Event Partners georganiseerde evenement pas over acht maanden begint, is een groep vrijwilligers en stagiairs, rond een kern van vaste medewerkers, al maanden bezig om alles organisatorisch en financieel rond te krijgen vanuit het hoofdkwartier in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

Tall Ships naar Amsterdam halen wordt namelijk een steeds grotere uitdaging.

‘In 1975 was de eerste Sail in Amsterdam. Dat was toen de eerste ter wereld’, zegt Manager Nautical Affairs Aart Hiemstra, die jaren bij het Amsterdamse Havenbedrijf werkte. ‘Amsterdam heeft Sail uitgevonden. Maar nu komen er steeds meer Sail-evenementen bij. Dat maakt de spoeling dunner.”

Lees het artikel over twee pagina’s van Hans Heynen in de papieren of digitale Schuttevaer, alleen voor Schuttevaer-abonnees

BBZ
EOC