Merlijn: luxe cruisen op een luxe motor

Dat je op een fiets-vaarvakantie beslist niet hoeft af te zien, bewijst Merlijn. Al negentien jaar verzorgt dit Zwijndrechtse bedrijf, met de gelijknamige luxe motor hoogstaande cruises. Coen van der Vliet en zijn partner Christina kochten het schip (en het bedrijf) in februari 2019 en gooiden er nog een schepje bovenop. Ze lieten het bovendek, met de lounge en het restaurant, helemaal vernieuwen, zodat het comfort nog hoger is.

De luxe motor werd in 1930 gebouwd bij Scheepswerf Boot in Leiden. Destijds heette het schip de Adelaar. Na een paar keer te zijn verkocht, was het 50 meter lange schip op het laatst in de beroepsvaart actief als Frisica 2. “De vorige eigenaren hebben het schip in 2001 succesvol omgebouwd tot passagiersschip”, vertelt Coen. Ze noemden het Merlijn met als toepasselijke slogan ’the magic of water’. “Met onze ervaring in de luxe cruisevaart zijn wij vol energie begonnen met het voortzetten van het bedrijf.” Het paar heeft jaren als kapitein gevaren op grote riviercruiseschepen. Ging het dan om 150 gasten, nu varen ze met maximaal 24 gasten.

Verrassen
Berlijn stond al bekend als een van de meest lux aanbieders van fiets-vaarvakanties. Die reputatie willen de nieuwe eigenaren minimaal behouden, maar liever nog versterken. Vandaar dat ze besloten om het hele bovendek te renoveren.

Lees het gehele artikel op de bron: Binnenvaartkrant pag 14

Foto: Merlijn

Kijk hier voor meer info over de Merlijn

EOC
BBZ