Renovatie jachthaven Ameland pas na het seizoen van start

Een maand geleden werd het plan voor de nieuwe jachthaven bij Ballum op Ameland teruggestuurd naar de tekentafel. Het bleek dat alle betrokken partijen niet genoeg waren gehoord en er was veel kritiek op het plan. In een extra raadsvergadering dinsdagavond is besloten de plannen nog even uit te stellen.

Een van de punten van kritiek is dat er te weinig ruimte zou zijn ingetekend voor de charterschepen. Er kwamen overleggen, een nieuw plan en college en raad dachten dat ze alle neuzen nu dezelfde kant op hadden. Dat bleek toch niet het geval. “We hadden eind december al het signaal afgegeven om een pas op de plaats te maken, om de partijen de gelegenheid te geven om met elkaar in gesprek te gaan”, legt wethouder Theo Faber uit.

De tekening van de jachthaven – Foto: Gemeente Ameland

Door het uitstel is het maar de vraag of de uitvoering nog zal lukken voor het komende vaarseizoen. “Dinsdagavond is door de gemeenteraad de conclusie getrokken dat het dan zorgvuldiger is om na het komend vaarseizoen van start te gaan.”

Volgens Faber zou de jachthaven het gesprek moeten aangaan met de gebruikers, zoals de bruine vloot, de watersportvereniging en de havenmeesters. “Wij kunnen dat als gemeente faciliteren, maar het is aan hen om tot eenheid te komen.” Paul Scheffer van de bruine vloot reageerde teleurgesteld, maar begrijpt dat er een goed overwogen besluit moet worden genomen.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

BBZ
EOC