Plan jachthaven Ameland na kritiek opnieuw naar de tekentafel

De jachthaven van Ameland wordt opnieuw ingericht, dat is broodnodig omdat de haven erg verouderd is. Maar de nieuwe indeling van de haven zorgde voor opheft bij de charter- en pleziervaart. Er was veel kritiek op de tekening van de nieuwe haven, omdat de ingetekende ruimte voor charterschepen niet realistisch was. Maandag heeft de vereniging voor beroepschartervaart met andere partijen om tafel gezeten en in de commissievergadering is bekend gemaakt dat er een nieuwe tekening komt.

Opknapbeurt nodig
De jachthaven is erg verouderd. Naast dat de steigers en bruggen ver voorbij hun tijd zijn, voldeed ook de inrichting niet meer aan de huidige eisen. Toch zijn er dus talloze bezwaren geweest op het eerste plan van de gemeente. “Het is niet goed dat er pas in dit stadium ingesproken is,” zegt wethouder Theo Faber. De tekening van de haven zou eigenlijk al klaar moeten zijn om het bedrag van 1 miljoen euro vrij te krijgen. Nu kwam er alsnog inspraak van de plezier- en chartervaart. “Dat betekent dat we elkaar eerder hebben gemist.”

Schepen te klein ingetekend
Op de oude tekening zijn de schepen veel kleiner ingetekend als zij werkelijk zijn, zegt Pam Wennekes als beleidsmedewerker van de Vereniging voor Beroepschartervaart (BBZ). “Wij vinden het hartstikke positief dat men wil investeren in de jachthaven, maar in de plannen die wij vorige week zagen hebben onze schepen minder plek in de haven. Onze schepen stonden ingetekend als 25-30 meter, maar zijn in de praktijk 40 meter. En doordat ze ook nog een kluivenboom hebben en achter ook nog wel eens een bijbootjes hebben ze toch wel 45 meter per schip nodig. Dat willen we ook zo houden.”

Ook bleek dat het niet overal even diep was. “Op één van de tekeningen stond er nog een rijtje schepen ingetekend. Dat is niet realistisch, dat is te ondiep. Feit is wel dat als er wat gebaggerd wordt, wij ook verder naar achter kunnen en daar meer ruimte hebben.”

Nieuwe afspraken gemaakt
“We hebben een gesprek gehad met de gemeente en de stichting. Allereerst hebben we geconstateerd dat er in het voortraject iets mis is gegaan en dat we elkaar niet goed gevonden hebben. Dat is jammer, want dan hadden we dit kunnen voorkomen. Iedereen is wel op zoek naar een oplossing. Die hebben we denk ik gevonden door extra mogelijkheid te creëren daar waar eerst De Zeehond lag, dat daar nu schepen van ons kunnen liggen”, legt Wennekes uit. Maandagmiddag is de afspraak gemaakt dat de eerste steiger voor pleziervaart korter gemaakt wordt zodat de charterschepen tot 40 meter daar ook kunnen liggen.

Nu alle partijen hun bezwaren kenbaar gemaakt hebben, is de tekening van tafel. Er wordt een nieuwe tekening gemaakt. Het leggeld in de nieuwe haven blijft hetzelfde, geeft wethouder Theo Faber aan.

Lees het gehele artikel op de bron: Omroep Friesland

Afbeelding: de tekening van de jachthaven – Foto: Gemeente Ameland

EOC
BBZ